maanantai 2. tammikuuta 2012

Pientä laittoa

Otin tämän kuvan tervehdykseksi erityisesti sille ystävälle, joka on viettänyt joulua ulkomaan kodissa.Siellä ei ainakaan pihapiirissä tätä valkoista ihanuutta varmaan esiinny.

Nyt on kyllä tuuli puistellut oksat paljaiksi. Tuon tuostakin tuuli kohahtelee savupiipussa niin, että pitää katsoa, ovatko pellit auki vai kiinni.On ennustettu taas uutta myrskyä. Tapaninpäivän jäljiltä on vielä paljon koteja pimeinä  ja puita kumossa, vaikka ei tällä paikkakunnalla, tällä kertaa.

Tänään olin vähän kyläilemässä. Kävin tervehtimässä yhtä piristynyttä syntymäpäiväsankaria ja sitten kävin veljeni luona lapsuuskodissani siivoamassa uuden, savuttavan hellan nokijälkiä. Nokeentuneet verhot otin alas ja pesin kotona. Vanhapoika ymmärtää siivoamisella vain lattian ja tiskipöydän  siistimisen eikä kuuntele siskojen motkotuksia.Hella veti tänään kohtuullisesti. Siivouksen ohessa laitoin uuniin riisipuuron ja kropsun, kun  veli ei halua opetella tekemään näitä toiveruokiaan. Miten nuo lapsena passatut miehet osaavatkin laittaa muut tekemään hommia puolestaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti