torstai 7. helmikuuta 2013

Hiljaisuuden talossa

Tulin pitkästä aikaa Torppaan. Tulin yksin, kun mies on huomiseen asti luentomatkalla. On ollut   taas kaikenlaista  "säätämistä" ja menemistä, lähdin kuin viikonloppulomalle. Pääsin kaupungin palvelulinjan kyydissä keskustan kaupanpihasta omaan pihaan yksityiskyydillä. Maksoi 5 euroa. Kuljettaja kantoi ruokakassit sisään. On tämä palvelua. Tulin lämmittämään taloa, kun huomenna miehen mukana tupsahtaa paikalle lapsiväkeä.

Tämä hiljaisuus puhuttelee taas. Kaikki talossa ja pihassa on ennallaan. Kello raksuttaa, tuli rasahtelee, ilta pimenee, keinutuoli keinahtaa. (Monet vannovat, etteivät aio eläkkeellä "jäädä kiikkustuoliin", minulle se on ilo). Naapurit näkevät, että pimeässä talossa on taas valot. Aurinkolyhdyt syttyvät jo piharakennuksen kuistilla, ovat saaneet tarpeeksi valoa. Kevättalven raikas säväys tuntuu lumilla. Talitintti ilmaisi itsensä metsiköstä. Talon kulmalle asti on käyty tekemässä hiihtolatu. Hain jo monot vintistä ja sukset vajasta huomisaamua varten. Mukava olla täällä taas. En aio pelätä yöllä. Ei tänne  kukaan tule.

Torpan koneelle on päässyt  nyt uusi ponnahdushaitta niin, että joku blogitekstin sana on alleviivattu ja siihen ilmestyy Applen I-Pad -mainos. Se tuli varmaan näiden 13 uuden päivityksen mukana. Ei se varmaan muualla näy, mutta jos niin älkää klikatko alleviivattua sanaa. En osaa tehdä asialle mitään.

2 kommenttia:

  1. Hyvin teksti näkyi ilman alleviivauksia. Hyvin välittyi torppatunnelmakin. Just nyt Studio 55:ssä Eija rasinmäki puhuu räsymatoista tärkeinä tunnetekijöinä kodeissamme. Minä sain jokunen aika sitten kittiläläiseltä ystävältäni hänen kutomansa räsymaton keittiööni. Ja kyllä se on kaunis.

    VastaaPoista
  2. Se ponnahdusikkuna liittyy tähän Torpan koneeseen, ikäänkuin päivitysten mukana olisi tullut tämä uusi haitta. Huomaan nyt että se on liitetty kaikkiin nettiteksteihin. Harmillista.

    VastaaPoista