keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Naapuriseuraa

Onpa mukava näky edessäni. Vastapäisen rivitalon yksinasuva iäkäs mies on saanut kaksi miesnaapuria vieraakseen. Terassilla auringonpaisteessa istuu kaksi ja kolmas seisoo katsellen, mitä toiset kaksi tekevät. Jotain puulevyä siinä käännellään, muoto näyttää viulun malliselta. Suunnittelevatko tosiaan viulun tekoa? Tiedän, että ainakin nuo kaksi ovatkin puutyömiehiä.
Näky on mukava sen takia, että tällä liikuntakykyänsä paljon menettäneellä miehellä on seuraa ja että naapurit ovat toistensa luona. Minäkin olen kyllä pysähtynyt juttelemaan tämän puheliaan miehen kanssa, kun on osuttu pihaan yhtä aikaa. Hänellä on ollut monia menetyksiä ja luopumisia. Nuo tuolla istuvat kaikessa rauhassa ja juttu näyttää luistavan. Näyttää siltä, ettei lunta välillä nostattava viimakaan osu tuolle terassille.
Kuinka paljon lähellämme on yksinäisiä ihmisiä? Seinän takana, pihapiirissä, naapurustossa voi olla sellaisia, joilla on liian vähän puhekumppania päivän mittaan. Voin olla itse yksinäinen. Arvaanko yrittää tutustumista kehenkään?

6 kommenttia:

  1. Tänään Kotimaa-lehdessä puhuttiin onlinereista. Tuo viimeinen lauseesi voisi olla sellainen:
    "Arvaanko yrittää tutustumista kehenkään?"

    Onliner päivässä pitää dementian - ainakin piilossa.

    VastaaPoista
  2. Onliner on minulle toistaiseksi vieras termi, mutta otetaan selvää, onko se sellaista mikä kommentistasi hahmottuu mieleen!

    VastaaPoista
  3. Vasta kun näin tuon sanan kommentissasi huomasin, että sen pitää olla oneliner. Sori :)

    VastaaPoista
  4. Inspiroiva one-liner: Tervehdi naapuri päivässä!

    VastaaPoista
  5. Tuosta inspiroivasta onelineristasi tuli mieleen jo kauan mielessä ollut ajatus, jonka joskus vielä toivottavasti toteutan: Edes kerran kuussa voisi yrittää mennä käymään jossain tilaisuudessa tai kokoontumisessa, jossa ei koskaan ole vielä käynyt. Jos joku näkee vaivan järjestää jotain, olisi ehkä oikeus ja kohtuus, että siellä käytäisiin. Edes yrittäisi ...

    VastaaPoista
  6. Aivan! Voi tulla iloisia yllätyksiä vastaan.

    VastaaPoista