tiistai 23. huhtikuuta 2013

Leipäressua

Tietääkö kukaan, mitä on leipäressu? Keittelin sitä juuri kuivuneesta ruisleivästä. En ollut muutamaan vuoteen muistanutkaan tätä ruuan hyötykäyttöä. Lapsuudessa se oli tuttu ruoka. Kotona leivottu ruisleipä kuivatettiin orressa. Jossain vaiheessa se kuivui niin, ettei siitä saanut hyvähampainenkaan palasta. Leipä pilkottiin kattilaan, vettä päälle ja hiljaisella tulella kiehuteltiin puuroksi. Näin tein nytkin.Voita ja maitoa päälle, vähän puolukkahilloakin. Hyvää on mielestäni. Lasteni mielestä ei ollut, kun sitä joskus tarjosin.
Nyt tuntuu yksinolo pitkästyttävältä. Ei ollut tarvetta yksinoloon tällä kertaa. Mies lähti  neljän kaverinsa kanssa viideksi päiväksi Saksaan  uudelle "filosofien jalanjäljillä"- reissulle. Pitävät siellä luentoja toisilleen ja katsastavat paikkakuntia hyvässä seurassa.Sitä voisi varmaan sanoa omatoimiseksi laatuelämäksi.
Aika on hidasta senkin takia, kun odotan toista viikkoa remonttimiehen soittoa. Ei voi oikein sopia mitään muuta. Torpalla aletaan tehdä kylpyhuone- ja keittiöremonttia. Ei voi oikein tehdä tarviketilauksiakaan. Ahtaan kylpyhuoneen ratkaisut selviävät vasta, kun lattia on purettu pois ja voidaan päättää, mitä voi siirtää.
Kudon tässä sitten sukkaa Kodin Pellervon ohjeella ja jäähdyttelen leipäressua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti